Dankbaarheid

met Geen reacties

 

Herkent u dit gevoel wanneer iemand van uw dierbaren lange tijd de telefoon niet beantwoordt of niet op uw berichten reageert

– hoewel dit meestal wel het geval is en denkt dat er misschien iets is gebeurd.

En wanneer dit langer duurt dan en uur, en dat je er steeds meer zeker van bent dat er iets ergs is gebeurd, en alle donkere scenario’s in je hoofd ziet – wat had er kunnen gebeuren, en als het echt is gebeurd, hoe je volgende dag er dan uit zal zien …?

Kent u dit gevoel?

En als 30 minuten later die persoon terugbelt en zegt dat alles in orde is … dat ze de telefoon gewoon niet hebben gehoord … associeer je het met een groot gevoel van opluchting, de vreugde dat deze persoon nog steeds bij ons is, dat hij leeft, dat hij gezond is, de volgende dag zal hetzelfde zijn als altijd, zonder enige tragedie op de achtergrond.

Dan voelen we dankbaarheid. Dan pas waarderen we het. Meestal duurt dit gevoel van opluchting kort, na een tijdje gaan we verder met alledaagse zaken en vergeten we hoe bang we waren. En wat hebben we geluk, denken we. Wij staan niet stil bij dat gevoel.

‘Laten we ons haasten om van mensen te houden omdat ze zo snel vertrekken’ – ik denk dat iedereen dit citaat kent, dat verwijst naar wat ik hierboven heb beschreven.

We waarderen het als we iets kunnen verliezen. Zeker in de tijd zoals vandaag. We zijn alleen dankbaar als we een sterk gevoel van verschil hebben – wanneer iemand of iets in ons leven aanwezig is of wanneer iemand of iets er niet meer is. Voorbeeld.

Je moet weer met de hond wandelen, hoewel het regent – je voelt je niet slecht, je bent boos. Maar als deze hond, die de afgelopen 12 jaar je trouwste vriend is geweest, de volgende dag onder een auto loopt, dan wed ik dat u veel zou willen geven om met hem uit te gaan om te wandelen, zelfs in de regen …

Maar de dag ervoor waardeerde je het niet.

Elke dag heb je wat te eten en heb je wat te drinken. Je besteedt er niet veel aandacht aan, je neemt het als vanzelfsprekend aan. Hoe vaak bedank je voor eten voordat je het eet? Ben je dankbaar dat je op elk moment water kunt drinken? Realiseer je je dat er mensen in de wereld zijn die niet zoveel geluk hebben als jij?

Nou – ze zijn ergens geboren … ver weg … – denk je misschien. Ben je dankbaar dat je een slaapplaats hebt? Heb je vandaag ontbeten?

Dankbaarheid. Dat is waar ik het vandaag over heb.

Albert Einstein vond de Liefde, de hoogst mogelijke energie. Hij schreef erover in zijn brief aan zijn dochter Lieserl. Toch is dankbarheid de krachtigste energie die er bestaat. Het gevoel van dankbaarheid verhoogt automatisch trillingen, verbetert onze stemming en verandert de gang van zaken door de huidige problemen snel op te lossen.

Maar wat gebeurt er als we niet dankbaar zijn voor wat we hebben? Wat gebeurt er met ons, met ons lichaam – als we haat voelen en niet kunnen vergeven? Welke weerstand komen we tegen als we een bepaalde situatie niet kunnen accepteren?

Gebrek aan dankbaarheid resulteert in het wegnemen van wat we niet op prijs stelden toen het bij ons was. Weet je dat zogenaamd voor elke negatieve gedachte over de persoon met wie we een relatie vormen, er 10 positief moeten zijn, zodat deze relatie kan blijven bestaan ​​en bloeien? Ik geloof dat dit waar is en ik heb vaak de kans gehad om te zien hoe ik de energie van mijn eigen gedachten over iemand gebruikte – de relatie veranderde praktisch voor mijn ogen.

En jij? Wat denk je hier over. Laat het mij het weten. Ik ben echt benieuwd naar jouw mening.

Ik ben Katrien. Ik ben cardio preventie coach. Ik help vrouwen voor hun hart te zorgen. Hoe doe ik dat? Ik vertel er alles over binnenkort in het splinternieuwe onlineprogramma Denk en word gezond. Heb je meer informatie nodig? Stel gewoon je vraag op hello@gezondheidslabo.be Je kunt ondertussen wel al een kijkje nemen op de Facebookpagina  of Instagram.

Samen ont-moeten we gezondheid.

Blijf gezond.

P.S. Bedankt voor het lezen.

 

Laat een reactie achter