Regelmatig krijg ik van vrouwen de volgende vragen. Waarom Gezondheid’s Labo? Waarom heb ik die naam gekozen. Wat is Gezondheid’s Labo?
Een laboratorium is een ruimte gebouwd voor (wetenschappelijk) onderzoek. Ruimte die geschikt is om bepaalde proeven in uit te voeren. De naam stamt uit het Latijn en is afgeleid van ‘labor‘ wat ‘werk’ betekent. Letterlijk is een laboratorium een werkruimte of werkplaats. Laboratoria kunnen onderdeel zijn van een ziekenhuis of universiteit. Er zijn verschillende soorten labo’s. Mensen die in een laboratorium werken worden in veel gevallen laborant genoemd.
Gezondheid’s Labo is dus een ruimte die kenmerken heeft van alle soorten van labo’s. De belangrijkste is dat we hier een heel speciaal onderzoek gaan uitvoeren. Onderzoek naar gezondheid. Jouw gezondheid.
Je kunt onderzoek op heel veel manieren definiëren, maar de gemakkelijkste is denk ik deze. Onderzoek is het verzamelen van (nieuwe) informatie om kennis te vergaren en een gericht gestelde vraag te beantwoorden.
Het verzamelen van informatie kan echter op heel verschillende manieren worden gedaan. Zo zal iemand die bij de dokter komt en daar de klachten voorlegt vaak ook nog aan een onderzoek worden onderworpen. Er gebeurt niets anders dan dat de arts gegevens verzamelt.
Onderzoek komt dus in zeer veel uiteenlopende vormen, soorten en maten voor. Met altijd één kenmerk: het verzamelen van informatie.
Bij onderzoeken gaat het dus om het verzamelen van informatie die leidt tot nieuwe kennis voor die bepaalde persoon. En kennis is macht.
Een tweede algemeen kenmerk van onderzoek is dat je de nieuwe kennis nodig hebt om antwoord te geven/krijgen op vragen. Waarom? Omdat om een onderzoek uit te voeren je moet weten wat je zoekt. En dit begint altijd met een vraag. Onderzoek is altijd een gerichte activiteit. In ons voorbeeld van de huisarts: als hij een onderzoek uitvoert, wil hij erachter komen welke oorzaak er aan de klacht ten grondslag ligt.
Men gaat er vaak van uit dat de huisarts niet zomaar wat doet. Terecht. Zijn onderzoek leidt altijd ergens toe. En ook al zal het onderzoek zelf het probleem niet oplossen, kan men er wel achter komen op welke wijze het probleem het beste opgelost kan worden.
Een keer alle info verzameld is, moet ze geanalyseerd. Relevante van irrelevante info scheiden. Mogelijke verbanden leggen.
Indien de informatie is geanalyseerd, moeten de resultaten verwerkt worden tot een antwoord. Onze huisarts die zijn onderzoek goed heeft uitgevoerd, weet welke aandoening de patiënt heeft. Vervolgens kan hij de patiënt een geneesmiddel voorschrijven of verwijzen naar een specialist voor een nader onderzoek of een behandeling.
Hoeveel het onderzoek is al afgerond, zijn de resultaten zijn er nog niet. Het probleem is pas opgelost als de klachten zich niet meer voordoen. Door ingenomen medicatie of hulp van de specialist.
Maar wat heeft dit te maken met mij? En met jou? Veel.
Bij Gezondheid’s Labo zul je je eigen onderzoek uitvoeren. De kans is groot dat het belangrijkste werk van jouw leven zal zijn. Je gaat beginnen met een gezondheid vraag formulieren, vervolgens informatie er over verzamelen, analyseren om een antwoord op jouw vraag te kunnen voorleggen.
Op grond van het bovenstaande: dit is definitie van onderzoek.
Onderzoek is het verzamelen van (nieuwe) informatie om de kennis te vergroten om een gericht gestelde vraag te beantwoorden.
Daarom Gezondheid’s Labo. Ruimte die geschikt is om bepaalde proeven uit te voeren. Werkruimte.
Plaats met een ziel en goede energie, gemaakt met passie en geduld, met een warme gedachte voor vrouwen in de leeftijdcategorie van 45+. Hier je leert je eigen gezondheid te onderzoeken, ontdekken en ont-moeten. Bewust te worden van je eigen gezondheidsvoorschrift. Gezondheid’s Labo is een werkruimte die is praktisch, gemaakt met passie, doelgericht en effectief bewezen. Zowel online als persoonlijk.
Hier gaan we samen kiezen, wegen, meten, gieten, mengen, opwarmen, verwarmen, analyseren, scheiden, toevoegen, koken, afkoelen, binden, verbinden, snijden, verdunnen, branden, aanmaken, mislukken, opnieuw kiezen, testen, schenken, uitkoken, sudderen, preutelen, macereren, opruimen, wassen, roken, afspoelen, filtreren, proeven, ruiken, tasten. Met alle ingrediëntenvan gezondheid. Jouw gezondheid. Heb je er al zin in? Ik ook.
Ik kan jou onderweg naar jouw gezonde doel helpen. Ik ben verpleegkundig cardiologisch consultant. Ik ben cardio-preventie coach.
Waarom heb ik die ruimte gecreëerd? Omdat ik geloof in grote dromen en echte impact. Ik geloof dat de wereld vrouwen nodig heeft die niet alleen denken, maar ook doen. Ik geloof in de kracht van de wil van de vrouw. Omdat ik weet dat een vrouw heeft geen oplossing nodig. Ze heeft al eigen oplossing. Wat ze nodig heeft is een duwtje in de rug.
Ik geloof in jou. Doe je mee?
Wil je weten hoe ik dat doe? Lees dan hier verder .
Tot heel binnenkort. Katrien.
Laat een reactie achter